Adliyede Pedagog Nasıl Olunur? Adliyede Pedagog Maaşları Ne Kadar?
Pedagog Nedir? sorusunu cevaplayalım. 0-12 yaş çocukların gelişimi ile ilgili olarak duygusal, zihinsel değerlendirmesini ve takibini yapan uzmanlara Pedagog denir. Pedagoglar, çocukların sosyal ve psikolojik gelişimlerini takip ederek oluşabilecek problemlere karşı danışmanlık hizmeti verip çözüm odaklı çalışırlar. Aynı zamanda çocukların ebeveynlerine de fiziksel, duygusal ve sosyal açıdan sağlıklı çocuklar yetiştirilmesi için danışmanlık hizmeti vererek ebeveynlere rehberlik ederler. Anne babaların çocuklarını yetiştirirken çocukların ruhsal gelişimleri için düzenli olarak bir pedagog ile görüşmeleri çocuklar açısından çok sağlıklı olacaktır.
Türkiye’de 1982 yılında çıkarılmış olan bir yasa kapsamında artık pedagoji bölümlerine öğrenci alımları durdurulmuştur. Bu bölümü okumak isteyenler artık Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü ile pedagog unvanı adı altında atanmaya başlamışlardır. Bu bölümü okuyup mezun olanlar çocuklara eğitim verebilir ve aileler ile çocuk eğitimi konularında görüşerek gerektiğinde onlara da eğitim danışmanlığı yapabilir.
Pedagog olmak için üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olmak şart. Mezun olduktan sonra da pedagoji alanında gelişim gerekiyor. Bunun için bu eğitimi veren kurslara giderek çocuk gelişimi ve eğitimiyle alakalı bilginizi artırmanız lazım.
Pedagog olmak için
- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun olmak
- Çocuk gelişimi alanında bilgi sahibi olmak
- Çocuk psikolojisine ilişkin bilgili olmak gerekir…
Adliyede pedagog olarak çalışmak isteyen kişilerin sayısı da hiç de az değil. Çünkü her adliyede boşanma ve çocuk davaları nedeniyle pedagog olmak zorunda. Adliyede pedagog olmak için KPSS sınavına girmek şart.
Adliyede Pedagog Olmanın Şartları
- PDR diploması sahibi olmak,
Çocuk gelişimi ve eğiminde sertifikalara sahip olmak,
Ek-3 Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu hazırlamak,
Eksiksiz doldurulan forma, fotoğraf yapıştırıp imza atmak,
KPSS 3 sınavından en az 70 puan almak.
Adliyede Pedagog Olmak İçin Gerekli Belgeler
- Başvuru formu,
- KPSS sonuç belgesi,
- Diploma veya geçici mezuniyet belgesi,
- Fotoğraflı özgeçmiş,
- Ek-3 Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu
